Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Aizvadītās nedēļas nogalē uzsāktie grupējuma “Hamas” uzbrukumi ir smagākais civiliedzīvotāju slaktiņš Izraēlas vēsturē, pirmdien Izraēlas Ārlietu ministrijas organizētajā preses konferencē paziņoja valsts Aizsardzības spēku (IDF) pārstāve majore Libija Veisa.

“Tas, ko mēs pieredzējām pirms divām dienām, ir smagākais Izraēlas civiliedzīvotāju slaktiņš valsts vēsturē,” preses konferencē ziņo majore Veisa. “Šī zaudējuma apmērs, kā arī traģēdijas un sēru sajūta, ko šobrīd izjūt visa valsts ir neaprakstāma ikvienam. Tas ir kas tāds, ko mēs nekad neesam piedzīvojuši.”

Kā norāda Veisa ievainoto skaits mērāms tūkstošos. Slimnīcas Izraēlas dienvidos, netālu no robežas ar Gazu esot pārpildītas ar ievainotiem civiliedzīvotājiem. Viņa norāda, ka, tā kā ievainojumi daudziem iedzīvotājiem ir “ārkārtīgi smagi”, iespējams, mirušo skaits pieaugs.

“Nav iespējams neminēt desmitiem izraēliešu, kuri tika sagūstīti kā ķīlnieki. Viņus nolaupīja “Hamas” un pārvilka pāri robežai Gazā. Grupējums viņus šobrīd tur gūstā,” norāda IDF pārstāve. Viņa uzsver, ka šo uzbrukumu grupējums vērsa pret Izraēlas civiliedzīvotājiem: “Mēs esam

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!