Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Krievija naktī uz otrdienu Ukrainas pamatteritorijas virzienā raidījusi 36 trieciendronus "Shahed" pavēstīja Ukrainas Gaisa spēki, norādot, ka pretgaisa aizsardzības sistēmām izdevies notriekt 27 bezpilota lidaparātus, vēsta medijs "Sky News".

Gaisa spēki platformā "Telegram" paziņoja, ka okupanti uzbrukumus vērsuši pret Odesas, Mikolajivas un Hersonas reģioniem.

Savukārt Hersonas reģiona administrācija "Telegram" paziņoja, ka pēdējās diennakts laikā Krievija veikusi 79 apšaudes, tostarp ar mīnmetējiem, artilēriju un bezpilota lidaparātiem. Uzbrukumos ievainoti četri cilvēki un bojātas vairākas ēkas.

Aģentūra "Reuters" informēja par pirmdienas, 9. oktobra, Kijivas militārpersonu paziņojumu, ka Ukrainas spēki gūstot zināmu progresu četrus mēnešus ilgajā pretuzbrukumā. Panākumi gūti gan valsts austrumos, gan dienvidos.

Ukrainas Bruņoto spēku Austrumu grupējuma preses dienesta vadītājs Iļja Jevlašs nacionālajā televīzijā paziņoja, ka karaspēks guvis "daļējus panākumus" pie Adrijivkas, ko Kijiva ieņēma pagājušajā mēnesī kopā ar tuvējo Kliščivkas apgabalu. "Mēs atvairām pastāvīgus uzbrukumus pie Kliščivkas un Adrijivkas. Katru dienu mēs virzāmies uz priekšu Bahmutas sektorā. Mēs runājam par vairākiem simtiem metru vienā reizē, ko mēs atbrīvojam no ienaidniekiem un nostiprinām savas pozīcijas," komentēja Jevlašs.

Tāpat ģenerālis Oleksandrs Tarnavskis "Telegram" kanālā paziņoja, ka Kijivas karaspēks turpina uzbrukuma operācijas, virzoties uz dienvidiem. "Mums ir daļēji panākumi Verboves rietumos," informēja Tarnavskis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!