Foto: AFP/Scanpix/LETA

"Sirds sāp" par Gazas civiliedzīvotājiem, kas nonākuši Izraēlas raķešu uzlidojumu krustugunīs, bet situācija "nevar palikt tāda, kāda tā bija" pirms 7. oktobra palestīniešu teroristu grupējuma "Hamās" uzbrukuma Izraēlai, komentēja Izraēlas Aizsardzības spēku (IDF) pārstāvis leitnants Pīters Lerners.

Sarunā ar mediju "Sky News" Lerners uzsvēra, ka karš "ir traģēdija abās žoga pusēs" un vainoja "Hamās" "sāpju un posta" radīšanā.

"Esmu redzējis dramatiskos attēlus, ko jūs rādījāt [no Gazas]. Mana sirds sāp par visiem civiliedzīvotājiem, kas ir iejaukti šajā situācijā. Es ceru, ka Gazas iedzīvotāji gūs mieru, ko viņi ir pelnījuši, tieši tāpat kā izraēlieši," uzsvēra IDF pārstāvis.

Komentējot iespējamo Izraēlas sauszemes ofensīvu, Lerners skaidroja, ka "situācija ir traģiska", bet tā "nevar palikt tāda, kāda tā bija pirms 7. oktobra – tā ir jāmaina". Viņš intervijā uzsvēra, ka militārpersonas "veic nepieciešamos sagatavošanās darbus" operācijai. "Ar katru dienu mēs iegūstam vairāk informācijas, vairāk izlūkdatu," apstiprināja Lerners.

"Mēs visi esam šīs organizācijas ķīlnieki un jebkādas atlaides, ko mēs viņiem sniedzam, notur "Hamās" pie varas," secināja eksperts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!