Foto: AP/Scanpix / LETA

Neskatoties uz to, ka Krievija oficiāli noraidīja nesenos ziņojumus, ir ļoti ticams, ka Ziemeļkorejas munīcija tagad ir sasniegusi munīcijas noliktavas Krievijas rietumos. Šīs noliktavas atbalsta Krievijas militārās operācijas Ukrainā, teikts jaunākajā izlūkošanas informācijā, kuru publicējusi Lielbritānijas Aizsardzības ministrija.

Ja Ziemeļkoreja uzturēs neseno militāro sūtījumu apjomu un tempu (vairāk nekā 1000 konteineru pēdējo nedēļu laikā), tā kļūs par vienu no Krievijas nozīmīgākajiem ārvalstu ieroču piegādātājiem līdzās Irānai un Baltkrievijai, ziņo Londona.

Lielbritānijas ministrija norāda, ka pašlaik nav skaidrs, ko Krievija ir piekritusi sniegt Ziemeļkorejai pretī. Maz ticams, ka starp abām valstīm jau ir pabeigta konkrēta vienošanās; tā, visticamāk, bija viens no galvenajiem diskusiju tematiem neseno Krievijas augstākā līmeņa vizīšu laikā Ziemeļkorejā.

Krievijas palīdzība Ziemeļkorejai, visticamāk, ietvers finansiālu kompensāciju, citu ekonomisko atbalstu, militāro tehnoloģiju nodrošināšanu un sadarbību citās augsto tehnoloģiju jomās, piemēram, kosmosā, noslēgumā raksta britu izlūki.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!