Foto: AFP/Scanpix/LETA

Gazas joslu pārvaldošais islāmistu grupējums "Hamās" solījis atbrīvot astoņus no Izraēlā sagrābtajiem ķīlniekiem, kuriem ir dubultā Izraēlas un Krievijas pilsonība, vēsta portāls "Currenttime".

Kā ziņo Krievijas valsts ziņu aģentūra "RIA Novosti", Krievijas Ārlietu ministrija grupējumam, kas daudzās valstīs atzīts par teroristisku organizāciju, nosūtījusi sarakstu ar astoņām personām, kurām ir arī Krievijas pilsonība un kas atrodas gūstā Gazas joslā.

"Mēs ļoti uzmanīgi izturamies pret šo sarakstu un rūpīgi strādāsim, jo uz Krieviju skatāmies kā uz savu tuvāko draugu," propagandas aģentūra citē "Hamās" politbiroja locekli Musu Abu Marzuku.

Viņš apgalvo, ka "Hamās" meklē šos cilvēkus, lai tos atbrīvotu.

Vēstīts, ka Gazas joslas grupējums "Hamās" 7. oktobrī sarīkoja bezprecedenta asiņainu teroraktu Izraēlā, iebrūkot tās teritorijā un slaktējot cilvēkus. Pavisam kopā iebrukumā nogalināti 1400 cilvēki, pārsvarā civiliedzīvotāji. Savukārt vismaz 244 cilvēki sagrābti par ķīliniekiem un nogādāti uz Gazas joslu, liecina Izraēlas dati.

Izraēlas atbildes triecienos un militārajā operācijā Gazas joslā gājuši bojā tūkstošiem palestīniešu, liecina Gazas joslas amatpersonu sniegtā informācija. Taču šo skaitļu precizitāte pašlaik nav neatkarīgi pārbaudāma.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!