Foto: EPA/Scanpix/LETA

ASV ir noraidījušas starptautiskos aicinājumus uz pamieru starp Izraēlu un palestīniešu teroristu grupējumu "Hamās", apgalvojot, ka tā nav "pareizā atbilde šobrīd", raksta britu raidsabiedrība BBC.

Savienoto Valstu Nacionālās drošības pārstāvis Džons Kērbijs šos komentārus izteica pirmdien. Pamiera vietā viņš ierosināja karadarbībā ieturēt "pauzes", lai ļautu Gazā nogādāt humāno palīdzību.

Arī Izraēla ir apsolījusi, ka pamiera nebūs, kamēr "Hamās" netiks likvidēts. "Aicinājumi uz pamieru ir aicinājumi Izraēlai padoties "Hamās", padoties terorismam (..) tas nenotiks," sacīja Izraēlas premjerministrs Benjamins Netanjahu.

Kērbijs sacīja, ka ir pārliecināts, ka caur Ēģipti Gazā varēs iebraukt vairāk palīdzības mašīnu. Viņš norādīja, ka ASV ir runājušas ar Izraēlas valdību par to, ka katru dienu robežu šķērsojošo kravas automašīnu skaits palielinās līdz aptuveni 100.

Svētdien Gazā caur Ēģiptes Rafas šķērsošanas punktu bija iebraukušas aptuveni 45 kravas automašīnas, paziņoja Kērbijs. Taču viņš atzina, ka šis apjoms nav pietiekami liels. "Mēs zinām, ka pat ar to, kas ir dramatisks uzlabojums salīdzinājumā ar pašreizējo situāciju, joprojām nebūs pietiekami," norādīja ASV pārstāvis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!