Foto: AFP/Scanpix

Izraēlas prezidents Īzaks Hercogs ir atbalstījis Francijas prezidenta Emanuela Makrona plānu izveidot kopīgu koalīciju cīņai pret palestīniešu teroristu organizāciju "Hamās", raksta "Politico".

"Man patīk Makrona ideja. Man šķita, ka tā ir novatoriska, oriģināla, tai ir jēga," izteicās Hercogs. Atsaucoties uz "Hamās", Hercogs piebilda, ka "šie draudi ir jāizskauž ar starptautiskās sabiedrības lieliem centieniem, kādi tie [savulaik] bijuši [cīņā] pret "Daesh"".

Makrona vizītes laikā Izraēlā pagājušajā nedēļā Francijas līderis ierosināja starptautiskās koalīcijas, kas cīnās pret teroristu grupējumu "Daesh", pilnvaras paplašināt, lai cīnītos pret "Hamās". "Mums jāveido reģionāla un starptautiska koalīcija, lai cīnītos pret teroristu grupējumiem, kas apdraud mūs visus," viņš teica

Hercogs atbalstīja Makrona ierosinājumu, sakot, ka tas ļaus sabiedrotajiem izrādīt aktīvu atbalstu. "Ir koalīcija, kas cīnās ar "Daesh", tagad mums ir jāanalizē, vai to var atkārtot arī cīņai ar "Hamās" — tam ir liela jēga. Tas ir pārbaudījums visiem draugiem, lai parādītu, ka viņi ir gatavi arī pie tā strādāt," intervijā sacīja Hercogs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!