Foto: AFP/Scanpix/LETA

Otrdienas, 31. oktobra rītā, Parīzē policija sašāva sievieti, kura "uzvedusies draudīgi" un metro kliegusi "Allahu Akbar" un "Jūs visi mirsiet", atsaucoties uz Parīzes policijas priekšnieka paziņojumu, vēsta aģentūra "Reuters".

Sieviete, kas bija tērpusies hidžabā, sašauta vienā no Parīzes metro stacijām. Iedzīvotāji ziņojuši, ka sieviete izteikusi "agresīvus džihādistu komentārus".

Kad policija ieradās metro stacijā, likumsargi "pavilka sievieti malā un vispirms lūdza viņai nomierināties" un parādīt rokas, lai pārliecinātos, ka viņa nerada draudus apkārtējiem, informēja valdības pārstāvis Oliviērs Verans. Viņš uzsvēra: "Likumsargiem nebija citas izvēles kā atklāt uguni uz šo sievieti, ņemot vērā situācijas bīstamību."

Sieviete esot sašauta vēderā un nogādāta netālu esošā slimnīcā, norādījuši policijas pārstāvji.

"Sieviete atteicās izpildīt policijas norādījumus, līdz ar to likumsargi izmantoja ieročus," apgalvoja policijas priekšnieks Laurēns Nunēzs, uzsverot, ka situācija bijusi "ārkārtīgi bīstama". Francijas medijs "Le Parisien", atsaucoties uz prokuratūras paziņojumu, vēstīja, ka sieviete draudējusi sevi uzspridzināt. Vēlāk gan atklājies, ka sievietes rīcībā nav bijušas sprāgstvielas.

Saistībā ar incidentu uzsāktas divas izmeklēšanas – viena pret sievieti un otra par policijas rīcību, pret sievieti izmantojot ieroci.

Izraēlas un teroristu grupējuma "Hamās" kara laikā Francijā pieaugusi spriedze starp valstī dzīvojošajiem musulmaņiem un ebrejiem. Oktobra sākumā kāds uzbrucējs, kurš, kā ziņots, kliedzis frāzi "Allahu Akbar", Francijas ziemeļos kādā skolā nogalināja skolotāju un divus cilvēkus ievainoja. Pēc šī notikuma Francija izsludināja augstāko terorisma draudu līmeni.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!