Foto: EPA/Scanpix/LETA

Otrdien, 31. oktobrī, Krievijas spēki apšaudījuši 118 pilsētas un ciemus Ukrainā. Tas ir šī gada lielākais apšaudīto apdzīvoto vietu skaits diennakts laikā, atsaucoties uz Kijivas paziņojumiem, vēsta medijs "Radio Free Europe/Radio Liberty" (RFE/RL).

Gaisa apšaudes reģistrētas 10 valsts apgabalos, 1. novembrī paziņoja Ukrainas Iekšlietu ministrija.

Varasiestādes ziņoja, ka okupanti uzbrukuši naftas pārstrādes rūpnīcai Poltavas apgabala pilsētā Kremenčukā. Bijuši nepieciešami aptuveni 100 ugunsdzēsēji, lai nodzēstu radušos ugunsgrēku.

Viens cilvēks esot gājis bojā un vēl viens ievainots nakts apšaudēs Harkivas apgabala ziemeļaustrumos. Tāpat viens iedzīvotājs gājis bojā Doneckas apgabala austrumos, kur okupanti veikuši uzbrukumus. Ziņots arī par apšaudēm Hersonas apgabala dienvidos, kā rezultātā ievainoti divi cilvēki un viens gājis bojā.

Otrdien norisinājusies arī Ukrainas komandieru sanāksme, kurā apspriesti apgabali, kuros norisinās vissīvākās kaujas, tai skaitā valsts austrumi un ziemeļaustrumi, kā arī Avdijivka, kur okupanti pēdējo nedēļu laikā īstenojuši ofensīvu. Pilsēta gatavojas jaunam uzbrukuma vilnim, paziņojis Avdijivkas militārās pārvaldes vadītājs Vitālijs Barabašs.

Savukārt Ukrainas sauszemes spēku pārstāvis Volodimirs Fitjo paziņojis, ka Krievijas spēki koncentrējas arī uz Kupjansku - pilsētu, kuru iebrukuma pirmajās dienās okupēja agresori, bet Ukrainai pagājušajā gadā to izdevās atgūt.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!