Foto: AFP/Scanpix/LETA

Deviņu cilvēku ģimene, tostarp divi mazi bērni, atrasti nošauti savās mājās Krievijas okupētajā Volnovahas pilsētā, ziņo medijs CNN.

Ukrainas Doneckas apgabala prokuratūras rīcībā esošajās fotogrāfijās bijusi redzama šausminoša aina – vairāki ģimenes locekļi, kuri nogalināti savās gultās, joprojām saritinājušies viens otra apskāvienos. Attēlos uz sienām redzamas asiņu šļakatas.

Kijiva apgalvo, ka ģimeni pēc strīda nogalinājuši Krievijas okupanti. Prokuratūra paziņojumā norādījusi, ka bruņotie vīrieši “militārajos formastērpos ieradušies ģimenes mājās un pieprasījuši ģimenei pamest dzīvesvietu, lai tajā varētu apmesties Krievijas armijas vienība”.

Mājas īpašnieks esot šo prasību noraidījis, līdz ar to okupanti draudējuši ģimenei ar fizisku vardarbību, tomēr devušies prom, pirmdien paziņoja prokuratūra, balstoties uz provizorisku informāciju. Pēc dažām dienām bruņotie vīrieši atgriezušies un “nošāvuši visus deviņus ģimenes locekļus, kuri uzbrukuma laikā jau gulēja”.

Arī Krievijas varasiestādes reaģējušas uz šo notikumu, paziņojot, ka tās par slepkavībām aizturējušas divus karavīrus. Krievijas spēki Volnovahas pilsētu okupēja 2022. gada martā – mēnesi pēc pilna mēroga iebrukuma Ukrainā.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!