Foto: AP/Scanpix/LETA

Okupantu spēku Ukrainā komandiera vietnieks ģenerālpulkvedis Mihails Tepļinskis, visticamāk, ir pārņēmis Maskavas Dņepras spēku grupas vadību, atsaucoties uz Krievijas valsts mediju ziņoto, teikts jaunākajā ziņojumā, kuru publicējusi Lielbritānijas Aizsardzības ministrija.

Londona ziņo, ka viņš aizvieto ģenerālpulkvedi Oļegu Makajeviču. Šo spēku grupa ir atbildīga par Hersonas apgabala okupētajām teritorijām, tostarp Dņepras upes austrumu krastu. Pēdējo nedēļu laikā kaujas šajā rajonā ir saasinājušās, Ukrainas spēkiem apstrīdot Krievijas kontroli pār upes austrumu krastu.

Tepļinski, visticamāk, ļoti ciena Krievijas ģenerālštābs, un viņam ir pieredze operāciju vadīšanā šajā apgabalā: viņš bija virsnieks, kas bija atbildīgs par Krievijas samērā veiksmīgo izvešanu no Dņepras rietumiem 2022. gada novembrī, norāda Lielbritānijas ministrija.

Ir gandrīz droši, ka Ukrainas uzbrukumu atvairīšana pāri Dņeprai un teritorijas noturēšana okupētajā Hersonas apgabalā joprojām ir Krievijas spēku prioritāte Ukrainā. Tepļinska iecelšana, visticamāk, liecina par pastiprinātu spiedienu uz Krievijas spēkiem, kas aizsargā šo teritoriju, noslēgumā raksta britu izlūki.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!