Foto: EPA/Scanpix/LETA

Brazīlijas valdība trešdien lika dislocēt karavīrus vairākās lidostās un ostās, lai pastiprinātu cīņu pret noziedzīgiem kaujinieku grupējumiem un narkotiku tirdzniecību.

Brazīlijas prezidents Luiss Inasiu Lula da Silva sociālā tīkla platformā "X" paziņoja, ka ir parakstījis dekrētu, ar kuru "uzsākta integrēta operācija organizētās noziedzības apkarošanai".

Federālā policija tiks pastiprināta ar bruņotajiem spēkiem vairākās lidostās un ostās Riodežaneiro un Sanpaulu pilsētās. Tur paredzēts dislocēt 3700 sauszemes, gaisa un jūras spēku karavīrus.

"Situācija ir sasniegusi ļoti nopietnu punktu, mūsu pieredzētā vardarbība ir pasliktinājusies ar katru dienu," atzina Lula.

Pagājušajā nedēļā Riodežaneiro rietumos tika aizdedzināti vismaz 35 autobusi pēc tam, kad policija nogalināja šīs pilsētas lielākā kaujinieku grupējuma ievērojamu locekli. Policija uzskata, ka šī autobusu dedzināšana bija atriebības akts.

Armijas dislocēšana lidostās un ostās ilgs līdz nākamā gada maijam, bet var tikt pagarināta, ja tas būs nepieciešams.

Daudzi no šo grupējumu locekļiem ir bijušie vai pat esošie policisti, kas iesaistīti narkotiku tirdzniecībā un aizsardzības reketā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!