Foto: AP/Scanpix/LETA

Palestīnas Sarkanā Pusmēness biedrība (PSPB) sestdienas rītā nosodīja Izraēlas armijas triecienu ātrās palīdzības mašīnām Gazas joslā un paziņoja, ka tajā piektdien nogalināti 15 cilvēki un ievainoti vairāk nekā 60.

PSPB paziņojumā teikts, ka vienai no tās ātrās palīdzības mašīnām trāpījusi "Izraēlas spēku izšauta raķete", kas noticis apmēram divu metru attālumā no Al-Šifas slimnīcas ieejas Gazas pilsētā.

Šajā uzbrukumā nogalināti 15 civiliedzīvotāji un ievainoti vēl 60 cilvēki, paziņoja PSPB, atkārtojot "Hamās" vadītās Veselības ministrijas iepriekš publicētus skaitļus.

Citai ātrās palīdzības mašīnai, kas pieder Gazas joslas Veselības ministrijai, "tiešā tēmējumā" trāpījusi raķete apmēram viena kilometra attālumā no šīs slimnīcas, ievainojot cilvēkus un nodarot postījumus, paziņoja PSPB.

PSPB, kas ir daļa no Starptautiskās Sarkanā Krusta un Sarkanā Pusmēness Kustības, piebilda, ka tīšs uzbrukums mediķu komandām ir "Ženēvas Konvenciju smags pārkāpums, kara noziegums".

Izraēlas armija paziņoja, ka veikusi gaisa triecienu "ātrās palīdzības mašīnai, kuru [Izraēlas Aizsardzības] spēki identificēja kā tādu, kuru izmanto "Hamās" teroristu šūniņa, ciešā tuvumā viņu pozīcijai kaujas zonā".

"Triecienā tika nogalināti vairāki "Hamās" teroristi," teikts Izraēlas armijas paziņojumā.

"Hamās" vadītā Gazas joslas valdība paziņoja, ka Izraēlas spēki uzbrukuši "ātrās palīdzības mašīnu kolonnai, kas pārvadāja ievainotos" no Gazas pilsētas uz Rafāhu Gazas joslas ziemeļos.

Pasaules Veselības organizācijas vadītājs Tedross Adanoms Gebreiesuss paziņoja, ka viņu "pilnīgi šokējušas ziņas par uzbrukumiem ātrās palīdzības mašīnām, kas evakuēja pacientus, Al-Šifas slimnīcas tuvumā Gazā, kuri noveduši pie cilvēku nāves, ievainojumiem un postījumiem".

"Hamās" teroristu kontrolētās Gazas joslas varasiestādes apgalvo, ka Izraēlas bombardēšanā Gazas joslā esot nogalināti vismaz 9000 cilvēku, taču šie skaitļi, domājams, ir stipri pārspīlēti, ņemot vērā to dezinformāciju, ko līdz šim izplatījis "Hamās". Turklāt liela daļa no nogalinātajiem ir islāmistu grupējumu kaujinieki.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!