Foto: EPA/Scanpix/LETA

Kopš Izraēlas un Gazas joslā valdošā islāmistu kaujinieku grupējuma "Hamās" kara sākuma četru nedēļu laikā Gazas joslā iebraukusi 421 kravas automašīna ar pirmās nepieciešamības palīdzības precēm, liecina humānās palīdzības grupu sniegtā informācija.

Palestīnas Sarkanā Pusmēness organizācija sestdien paziņoja, ka caur Rafāhas robežšķērsošanas punktu ar Ēģipti Gazas joslā piektdienas vakarā iebrauca 47 kravas automašīnas ar humāno palīdzību.

Kravas automašīnās bija pārtika, ūdens, glābšanas līdzekļi, medikamenti un medicīnas aprīkojums, informēja organizācijā. Degvielas vedēji Gazas joslā līdz šim nav ieradušies.

Kā liecina Apvienoto Nāciju Organizācijas aplēses, ik dienu Gazas joslā būtu jāieved vismaz 100 kravas ar palīdzību, lai nodrošinātu izolētajā piekrastes teritorijā dzīvojošos vairāk nekā divus miljonus cilvēku ar nepieciešamākajām lietām.

"Hamās" teroristu kontrolētās Gazas joslas varasiestādes sestdien apgalvoja, ka Izraēlas bombardēšanā Gazas joslā kopš 7. oktobra esot nogalināti vismaz 9488 cilvēku, taču šie skaitļi, domājams, ir stipri pārspīlēti, ņemot vērā to dezinformāciju, ko līdz šim izplatījis "Hamās". Turklāt liela daļa no nogalinātajiem ir islāmistu grupējumu kaujinieki.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!