Foto: Reuters/Scanpix/LETA
Kopš sauszemes operācijas sākuma Gazas joslā oktobra beigās Izraēlas armija devusi triecienus vairāk nekā 2500 ar teroristisko grupējumu "Hamās" saistītiem mērķiem, svētdien pavēstīja Izraēlas Aizsardzības spēki.

"Sauszemes, gaisa un jūras spēku kopīgās darbības laikā Gazas joslā veikti triecieni vairāk nekā 2500 teroristu mērķiem," sacīts paziņojumā.

Savukārt ceturtdien Izraēla pavēstīja, ka kopš kara sākuma 7. oktobrī tās armija devusi triecienus apmēram 12 000 mērķiem Gazas joslā.

"Hamās" pārraudzītā Veselības ministrija paziņoja, ka Izraēlas triecienā Magazi bēgļu nometnei Gazas joslā sestdienas vakarā esot nogalināti vairāk nekā 40 cilvēki. Neatkarīga apstiprinājuma tam nav, un "Hamas" sniegtās ziņas nav uzticamas, jo grupējums bieži izplata dezinformāciju.

Izraēlas Aizsardzības spēku pārstāvis sacīja, ka tiek pārbaudīts, vai Izraēlas karaspēks tajā laikā veicis operācijas šajā apkārtnē.

ASV valsts sekretārs Entonijs Blinkens, turpinot centienus mazināt spriedzi, sestdien Jordānijā tikās ar piecu arābu valstu ārlietu ministriem, savukārt svētdien viņam paredzētas sarunas Turcijā.

Sestdien Turcija paziņoja, ka tā atsauc savu vēstnieku Izraēlā un pārtrauc kontaktus ar premjerministru Benjaminu Netanjahu, protestējot pret to, ka Izraēlas uzbrukumā tiek nogalināti Gazas joslas civiliedzīvotāji.

Savukārt Izraēlas Ārlietu ministrijas preses pārstāvis apsūdzēja Turcijas prezidentu Redžepu Tajipu Erdoganu, ka viņš nostājies teroristu organizācijas "Hamas" pusē.

Tikmēr "Hamās" kontrolētā Gazas joslas valdība sestdien apturēja ārvalstu pilsoņu evakuāciju uz Ēģipti caur Rafāhas kontrolpunktu, šādu lēmumu pamatojot ar to, ka Izraēla atteikusies atļaut ievainotos palestīniešus pārvest no Gazas joslas slimnīcām uz Ēģiptes slimnīcām.

Piektdien augsta ranga Baltā nama amatpersona apsūdzēja "Hamās" par ASV panāktās vienošanās par robežšķērsošanas vietas atvēršanu ļaunprātīgu izmantošanu, lai izvestu savus kaujiniekus no Gazas joslas.

Amatpersona sacīja, ka trešā daļa no palestīniešiem "Hamās" iesniegtajā to personu sarakstā, kurām nepieciešama medicīniskā evakuācija, bijuši "Hamās" biedri un kaujinieki.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!