Foto: AP/Scanpix/LETA

Krievijas bruņotajiem spēkiem naktī veicot triecienu Odesai, ievainoti astoņi cilvēki, pavēstīja Odesas apgabala kara administrācijas vadītājs Olehs Kipers.

Krievijas armija veikusi triecienus Odesas ostas infrastruktūrai ar droniem "Shahed-131/136", norādīja apgabala vadītājs.

Kipers neminēja, cik dronu kopumā raidīti uz pilsētu, taču norādīja, ka 15 no tiem iznīcināja pretgaisa aizsardzības spēki.

Ukrainas dienvidu aizsardzības spēki paziņoja, ka trieciens Odesai veikts gan ar droniem, gan raķetēm "Oņiks" un "Iskander".

Triecienā cietušas noliktavas, izkraušanas speciālā tehnika, automašīnas ar labību, norādīja Kipers.

Šajā triecienā cietis arī Odesas Nacionālais mākslas muzejs. Šodien tam aprit 124 gadi, vēsta vietējie mediji.

Nakts uzbrukuma rezultātā pilsētā ievainoti astoņi vietējie iedzīvotāji. Trim cilvēkiem ievainojumi bija viegli, un nepieciešamo palīdzību viņi saņēma uz vietas, bet pieci tika hospitalizēti, pavēstīja Kipers.

Krievijas karaspēka dzīvā spēka zaudējumi Ukrainā līdz pirmdienas rītam sasnieguši 305 970 karavīrus, ziņo Ukrainas armijas ģenerālštābs.

Saskaņā ar ģenerālštāba datiem diennakts laikā iznīcināti 880 iebrucēji.

Kopš atkārtotā iebrukuma sākuma pagājušā gada 24.februārī krievi zaudējuši 5288 tankus, 9958 bruņutransportierus, 7389 lielgabalus, 867 daudzlādiņu reaktīvās iekārtas, 570 zenītartilērijas iekārtas, 322 lidmašīnas, 324 helikopterus, 5554 bezpilota lidaparātus, 1556 spārnotās raķetes, 20 kuģus un ātrlaivas, vienu zemūdeni, 9744 automobiļus un autocisternas, kā arī 1047 specializētās tehnikas vienības.

Krievijas zaudējumu apmērs tiek precizēts, jo informācijas ieguvi traucē karadarbība.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!