Foto: Reuters/Scanpix/LETA
Izraēlas nacionālās drošības ministrs Itamars Bengvirs kritizējis vienošanos ar palestīniešu grupējumu "Hamās" par četru dienu uguns pārtraukšanu, 50 "Hamās" sagrābto ķīlnieku atbrīvošanu un 150 palestīniešu atbrīvošanu no Izraēlas cietumiem.

""Hamās" vairāk par visu vēlējās šo pārtraukumu," trešdien platformā "X" paziņoja Bengvirs. Viņaprāt, "Hamās" vēlējās atbrīvot gūstā turētās sievietes un bērnus, jo viņu nožēlojamais stāvoklis radījis pārāk lielu "starptautisko spiedienu" uz islāmistu grupējumu.

"Hamās" arī vēlējās "pretī saņemt degvielu, teroristu atbrīvošanu, [militāro] operāciju pārtraukšanu un pat lidojumu aizliegumu", norādīja ministrs, piebilstot, ka to visu viņi saņēma.

Uguns pārtraukšana dos "Hamās" laiku, lai atjaunotu krājumus un pielāgotos, uzskata Bengvirs.

Viņaprāt, Izraēla atkārto pagātnes kļūdas, ar to domājot 2011. gada vienošanos, par kuru Izraēlā vēl šodien trūkst vienprātības. Toreiz vairāk nekā 1000 palestīniešu ieslodzīto, tai skaitā "Hamās" līderis Gazas joslā Jehija Sinvars, tika atbrīvoti apmaiņā pret izraēliešu karavīru Giladu Šalitu, kuru "Hamās" turēja gūstā piecus gadus.

Bengvirs nav premjerministra Benjamina Netanjahu vadītā kara kabineta loceklis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!