Fоtо: Reuters/Scanpix/LETA

Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis intervijā medijam "Associated Press" (AP) atzina, ka karš ar Krieviju ir nonācis jaunā stadijā, un paredzams, ka ziema sarežģīs kaujas pēc vasaras pretuzbrukuma, kas nedeva vēlamos rezultātus.

Tomēr, neskatoties uz neveiksmēm, viņš sacīja, ka Ukraina nepadosies. "Mums ir jauns kara posms, un tas ir fakts," Zelenskis sacīja ceturtdien, piebilstot: "Ziema kopumā ir jauns kara posms."

Jautāts, vai viņu apmierina pretuzbrukuma rezultāti, viņš sniedza sarežģītu atbildi. "Lūk, mēs neatkāpjamies, esmu apmierināts. Mēs cīnāmies ar otro [labāko] armiju pasaulē, esmu apmierināts," viņš sacīja, runājot par Krievijas bruņotajiem spēkiem. Taču Zelenskis arī norādīja: "Mēs zaudējam cilvēkus, es neesmu apmierināts. Mēs nesaņēmām visus ieročus, ko gribējām, es ar to nevaru būt apmierināts, bet es arī nevaru pārāk daudz sūdzēties."

Zelenskis arī sacīja, ka baidās, ka Izraēlas un palestīniešu teroristu grupējuma "Hamās" karš draud aizēnot konfliktu Ukrainā, jo konkurējošās politiskās dienaskārtības un ierobežotie resursi apdraud Rietumu militārās palīdzības plūsmu Kijivai.

"Nepietiek jaudas, lai ātrāk sasniegtu vēlamos rezultātus. Bet tas nenozīmē, ka mums vajadzētu padoties, ka mums ir jāpakļaujas [Krievijai]," sacīja Zelenskis. "Mēs esam pārliecināti par savu rīcību. Mēs cīnāmies par to, kas ir mūsu."

Prezidents teica, ka pēdējo mēnešu laikā bijuši arī panākumi frontē. Piemēram, Ukrainai izdevās panākt pakāpeniskus teritoriālos ieguvumus pret labāk bruņotu un nocietinātu ienaidnieku, sacīja Zelenskis. Turklāt Maskavas Melnās jūras flotes varenība ir mazinājusies pēc Ukrainas uzbrukumiem, viņš piebilda.

Читайте нас там, где удобно: Facebook Telegram Instagram !