Foto: Kadrs no video

Ukrainas drošības dienests (SBU) sarīkojis sprādzienu uz dzelzceļa Baikāla-Amūras maģistrāle (BAM), kas ir Krievijas vienīgais nopietnais sauszemes transporta savienojums ar Ķīnu, atsaucoties uz saviem avotiem drošības dienestos, vēsta portāls "Liga".

Saskaņā ar medija avota apgalvojumiem sprādziens uz dzelzceļa līnijas noticis 30. novembrī Severomuiskas tunelī Burjatijā. Kravas vilciena kustības laikā detonēti četri spridzekļi, skaidro avots.

Krievijas varasiestādes neko par sprādzienu neziņo, taču informēja, ka tunelī izcēlies ugunsgrēks – aizdedzies viens no kravas vilciena vagoniem. Kā viena no versijām tiek minēts īssavienojums.

Portāls "Baza" raksta, ka vilciena sastāvu veidoja 41 degvielas cisterna.

Severomuiskas tunelis šķērso tāda paša nosaukuma kalnu grēdu un ir 15,3 kilometrus garš. Tas tiek minēts kā garākais dzelzceļa tunelis Krievijā, neskaitot metro.

Baikāla-Amūras maģistrāli Krievija izmanto militārajām piegādēm no Ķīnas, uzsver medijs.

Notikuma vietā ceturtdien strādājot Krievijas Federālais drošības dienests (FSB) un dzelzceļnieki.

Savukārt Ukrainas Aizsardzības ministrijas Galvenā izlūkošanas pārvalde (GUR) paziņojusi, ka Krievijā arvien biežāk novēroti traucējumu dzelzceļa darbā, publicējot arī video, kurā redzama dzelzceļa infrastruktūras objektu – releju skapju – aizdedzināšana.

GUR informē, ka pēdējās dienās Maskavas apgabalā sadedzināti divi dzelzceļa releju skapji.

"Speciālo pasākumu rezultātā, kas realizēti kopā ar pretošanās kustību, vilcienu kustība šajos posmos tika paralizēta. Uguns, haoss un paralīze uz Krievijas dzelzceļa ir kārtējās Krievijas noziedzīgā kara pret Ukrainu sekas," teikts GUR paziņojumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!