Foto: AFP/Scanpix/LETA

Nākamais gads Krievijas karā pret Ukrainu būs sarežģītāks par pašreizējo un var izrādīties Maskavai veiksmīgāks, ja Rietumi nesaglabās atbalstu Kijivai, intervijā medijam "Corriere della Sera" brīdina Čehijas prezidents Petro Pavels.

Intervijām, ko atstāsta portāls "Liga", Pavels uzsver, ka Ukraina nevar veikt divus vai trīs uzbrukumus viena gada laikā.

Viņš pasvītro, ka ziema būs smaga sagrautās Ukrainas infrastruktūras dēļ, savukārt Krievija savu ražošanu ir pārkārtojusi kara režīmā un tai būs laiks savu militāro spēju atjaunošanai.

"Krievija ražo daudz vairāk lielkalibra munīcijas, vairāk tanku, rekrutē vairāk karavīru. Viņi veic pārrunas ar vairākām valstīm par piegādēm. Ziemeļkorejai ir miljona artilērijas lādiņu potenciāls," teicis Čehijas līderis.

"Ja neizmantosim iespēju saglabāt atbalstu Ukrainai, nākamais gads Maskavai varētu būt vēl daudz labvēlīgāks. Šim gadam ir izšķiroša nozīme, lai liktu pamatus panākumiem, nākamais gads būs daudz sarežģītāks," tā Pavels.

Politiķis arī piebilst, ka Kremļa saimnieks Vladimirs Putins, domājams, "piedzīvo dažas labākās nedēļas kopš kara sākuma", kad pasaules uzmanība pievērsta notikumiem Izraēlā un Krievijas iekšzemes kopprodukts "pieaudzis par spīti sankcijām".

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!