Fоtо: Reuters/Scanpix/LETA
"Katra diena ir kā ellē", tā savus pārdzīvojumus "Hamās" gūstā raksturojuši divi atbrīvotie ķīlnieki – brālis un māsa Itajs un Maja Regevi, svētdien ziņo medijs "Sky News".

Medijs atgādina, ka atbrīvotie ķīlnieki sestdien mītiņā Telavivā ar video starpniecību uzrunāja cilvēku tūkstošus, kā arī aicināja atbrīvot vismaz 137 cilvēkus, kuri joprojām ir nebrīvē. Šī akcija pulcēja tūkstošiem cilvēku.

Kādā video abi atbrīvotie gūstekņi nebrīvē pavadīto laiku raksturojuši kā "mūžību", sakot, ka dienas bijušas "neticami grūtas", sakot, ka tur katra diena bijusi kā ellē – "nenormālas bailes, nulle miega naktī, trakas ilgas, biedējoša neziņa".

Fоtо: AFP/Scanpix/LETA

77 gadus vecā Margalita Mozesa savā video liecībā stāstīja, ka centusies paņemt līdzi aparātu, kas palīdz viņai naktī elpot, taču "Hamās" to atņēmuši. Viņai likts apsēsties un atspiest galvu pret sienu. "Es varēju tā elpot, bet nevarēju aizmigt," viņa teica.

Fоtо: AP/Scanpix/LETA

Savukārt 72 gadus vecā Adina Moše video ierakstā atminējusies, ka tuvi draugi palikuši bez iespējas saņemt nepieciešamo medicīnisko aprūpi un pirmās nepieciešamības pārtikas preces.

"Sky News" svētdien vēsta, ka britu-palestīniešu ķirurgs, kurš Izraēlas un "Hamās" kara laikā vairākas nedēļas strādājis Gazas joslā "Ārsti bez robežām" mediķu komandas sastāvā, sniedzis liecības Lielbritānijas kara noziegumu izmeklētājiem.

Pēc atgriešanās Lielbritānijā intervijā "Associated Press" Hasans Abu Sitāls paudis, ka liela daļa viņa liecību bijušas saistībā ar uzbrukumiem slimnīcai – viņš strādājis slimnīcā Gazas ziemeļos, kad tās pagalmā nograndis sprādziens, laupot simtiem dzīvību, raksta "Sky News".

Читайте нас там, где удобно: Facebook Telegram Instagram !