Foto: AP/Scanpix/LETA

Nigērijas centrālās daļas Plato štatā pagājušajā nedēļas nogalē piedzīvots reģionā nepieredzēti vardarbīgs bruņots uzbrukums, kurā nogalināti vismaz 140 cilvēki. Šis ir jaunākais masveida slepkavošanas gadījums aizvien saspīlētākajā konfliktā starp kristiešu zemkopjiem un musulmaņu lopkopjiem.

Bruņotie uzbrucēji vērsušies pret 17 kopienām Plato štata centrālajā daļā. Domājams, ka ar ieročiem un mačetēm bruņotie uzbrucēji bijuši lopkopji. "Bezjēdzīgajos un neizprovocētajos" uzbrukumos tie nodedzinājuši lielāko daļu māju teritorijā, atsaucoties uz Plato gubernatora Keileba Mutfanga paziņojumu, vēsta aģentūra AP.

"Mangu teritorijā vien mēs apglabājām 15 cilvēkus. Savukārt šorīt Bokosas apgabalā saskaitījām ne mazāk kā 100 līķus. Man vēl ir jāizvērtē nāves gadījumi Barkinladi apgabalā. Mums šeit, Plato štatā, šie ir bijuši ļoti biedējoši Ziemassvētki," komentējis Plato gubernators.

Mājas nodedzinātas, un cilvēki nogalināti


Cilvēktiesību organizācijas "Amnesty International" Nigērijas birojs paziņojis, ka līdz šim apstiprināti 140 nāves gadījumi divās Plato štata teritorijās – Bokosā un Barkinladi. Tomēr izteiktas bažas par lielāku patieso bojāgājušo skaitu, ņemot vērā, ka daudzi šobrīd ir bezvēsts pazuduši.

Kā aģentūrai "Reuters" atminējusies kāda nopostīto ciemu iedzīvotāja, viņa uzbrukuma brīdī Ziemassvētku vakarā gatavojusi ēst, kad vīrs ieskrējis virtuvē un licis viņai ar bērniem skriet un slēpties krūmos, jo tuvējā ciematā esot pamanīti bruņoti uzbrucēji. "Mēs mājās atgriezāmies nākamajā rītā un konstatējām, ka mājas ir nodedzinātas un cilvēki nogalināti. Daudzi joprojām ir pazuduši," sarunā skaidrojusi sieviete, atklājot, ka viņas Majangas ciematā vairs neviena neesot, jo visi metušies bēgt.

Uzreiz neesot bijuši skaidri 

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!