Foto: EPA/Scanpix/LETA

Irāna esot izstrādājusi jaunu uzbrukuma bezpilota lidaparātu Krievijai tās agresijā pret Ukrainu un šķiet ir tuvu tam, lai apgādātu Maskavu ar "zeme-zeme" (SSM) tipa raķetēm, mediju "Sky News" informējis anonīms avots drošības jautājumos.

“Shahed-107” aprakstīts kā “sprādzienbīstams un izlūkošanas” bezpilota lidaparāts (UAV), kas, iespējams, aprīkots ar tehnoloģijām, lai fiksētu vērtīgus kaujas lauka mērķus, piemēram, britu un amerikāņu daudzstobru artilērijas raķešu sistēmas (MLRS), ko kaujas laukā izmanto Ukrainas spēki.

Jaunais drons, kā apraksta avots, esot no “Shahed-101” bezpilota lidaparātu saimes ar V formas asti. Lidaparātu esot iespējams palaist no transportlīdzekļa. Tas esot 2,5 metrus garš un tā spārnu platums ir trīs metri. “Shahed-107” darbības rādiuss esot līdz pat 1500 kilometriem, medijam stāstījis anonīmais avots.

Domājams, ka drons ir aprīkots ar raidītāju video tiešraižu pārraidīšanai. Šādas izlūkošanas spējas nozīmē, ka dronu varētu izmantot, lai identificētu mērķus Ukrainas frontes līnijā, lai citi bezpilota lidaparāti vai ieroču sistēmām.

Intervētā persona esot skaidrojusi “Sky News”, ka “dažas vienības” īpaši izstrādātā bezpilota lidaparāta varētu būt, ka tika piedāvātas Krievijai darījumā, kura vērtība tiek lēsta vairāk nekā divu miljonu ASV dolāru vērtībā.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!