Foto: AFP/Scanpix/LETA

Nigēras huntas ieceltais premjerministrs Ali Mahamans Lamine Zeine viesojies Krievijas galvaspilsētā Maskavā, lai pārrunātu abu valstu ekonomisko un militāro saišu padziļināšanu, ziņo raidsabiedrība BBC.

Viņam vizītē pievienojušies arī aizsardzības ministrs, kā arī naftas un tirdzniecības ministri. Nigēras pašpasludinātie valdības pārstāvji tikušies ar Krievijas aizsardzības ministra vietniekiem.

Krievijas Aizsardzības ministrija otrdien, 16. janvārī, komentēja, ka Kremlis ar Nigēru vienojies attīstīt militārās saites. "Iesaistītās puses uzsvērušas Krievijas-Nigēras attiecību attīstības nozīmi aizsardzības sektorā un vienojās palielināt kopīgu rīcību, lai stabilizētu situāciju reģionā," teikts okupantu Aizsardzības ministrijas paziņojumā, uzsverot, ka tās mērķis ir turpināt dialogu par Nigēras militārpersonu "kaujas gatavības paaugstināšanu".

Nigēras hunta kontroli pār valsti pārņēma aizvadītā gada jūlijā. Kopš dumpja militārā hunta no Nigēras ir patriekusi Francijas karaspēku un pārtraukusi drošības līgumus ar Eiropas Savienību (ES), atstājot Rietumus bažīgus, ka valsts varētu kļūt par jaunu Krievijas sabiedroto reģionā.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!