Foto: AP/Scanpix/LETA
Krievijas Belgorodas apgabalā, kas robežojas ar Ukrainu, trešdien nogāzusies militārā transporta lidmašīna Il-76, ziņo Krievijas mediji.

Lidmašīnas avāriju apstiprinājis Belgorodas apgabala gubernators Vjačeslavs Gladkovs, bet mediji ziņo, ka atbildīgie dienesti strādā notikuma vietā.


Savukārt Ukrainas medijs "Ukrainskaja pravda", atsaucoties uz saviem avotiem, ziņo, ka Il-76 varētu būt nokritis Ukrainas spēku darbības rezultātā. Medija avoti Ģenerālštābā apstiprinājuši lidmašīnas krišanas faktu un norādījuši, ka gaisa kuģī pārvadātas pretgaisa aizsardzības kompleksu S-300 raķetes.

Ukrainas Aizsardzības ministrija gan paziņoja, ka šo informāciju pagaidām nevar apstiprināt.

Krievijas Aizsardzības ministrija apstiprinājusi lidmašīnas avāriju un apgalvo, ka uz klāja atradušies 65 ukraiņu gūstekņi, kas vesti karagūstekņu apmaiņai uz Belgorodu, ziņo "Sky News". Tāpat lidmašīnā atradušies seši apkalpes locekļi un vēl trīs cilvēki.

Trešdien, 24. janvārī, patiešām bija jānotiek gūstekņu apmaiņai ar Krieviju, medijam “Radio Svoboda” apstiprinājis Ukrainas Aizsardzības ministrijas Galvenās izlūkošanas pārvaldes (GUR) runasvīrs Andrijs Jusovs.

“Es varu konstatēt, ka šodien plānotā apmaiņa pagaidām nenotiek,” viņš teica.

Jusovs papildina, ka Ukraina pārbauda Krievijas teikto, ka nokritušajā lidmašīnā bijuši ukraiņu gūstekņi.

Krievijas mediji ziņo, ka lidmašīnas avārijas vietu apķēdējuši karavīri. Kanāls “Baza” ziņo, ka avārija notikusi Koročanskas rajonā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!