Foto: AFP/Scanpix/LETA

Irākas kaujinieku grupējums, kas tiek turēts aizdomās par bezpilota lidaparāta triecienu Jordānijā, kurā gāja bojā trīs ASV karavīri, paziņojis, ka apturējis uzbrukumus pret ASV, raksta britu raidsabiedrība BBC.

"Kataib Hezbollah", Irānas atbalstīts grupējums, kas uzņēmās atbildību par uzbrukumu svētdien, sacīja, ka šāds lēmums pieņemts, "lai novērstu apkaunojumu Irākas valdībai".

Ierosinot, ka teroristu organizācija neveiks nekādus turpmākus uzbrukumus pret ASV, "Kataib Hezbollah" ģenerālsekretārs Abu Huseins al Hamidavi otrdien paziņoja: "Mēs paziņojam par militāro un drošības operāciju pārtraukšanu pret okupācijas spēkiem (..) mēs turpināsim aizstāvēt savus iedzīvotājus Gazā citos veidos.

ASV prezidents Džo Baidens sacīja, ka ir izlēmis, kā reaģēt uz traģisko uzbrukumu, taču sīkāku informāciju nesniedza. Irāna brīdinājusi, ka tā atriebsies pret jebkādiem uzbrukumiem tās "interesēm".

Trīs ASV karavīri gar Jordānijas un Sīrijas robežu tika nogalināti ar bezpilota lidaparātu, kas, kā ziņots, tika ražots Irānā, ziņo "CBS News". Vēl desmitiem karavīru šajā uzbrukumā tika ievainoti.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!