Foto: EPA/Scanpix/LETA

Ukrainas ārlietu ministrs Dmitro Kuleba otrdien, 6. februārī, komentēja, ka drīzumā gaidāmās pārmaiņas militārajā un politiskajā vadībā neietekmēs Kijivas attiecības ar Rietumu sabiedrotajiem, vēsta aģentūra "Reuters".

Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis pirmdien paziņoja, ka valsts vadībā nepieciešams "restarts", tādēļ viņš apsver vairāku augsta ranga amatpersonu nomaiņu, tai skaitā Bruņoto spēku virspavēlnieka Valērija Zalužnija atstādināšanu no amata.

"Es nedomāju, ka jebkādas pārmaiņas valdībā varētu ietekmēt attiecības ar mūsu partneriem," preses konferencē komentēja Kuleba.

Ārlietu ministrs norādīja, ka iespēja atlaist armijas vadītāju ietilpst prezidenta konstitucionālajās tiesībās, ja Zelenskis to uzskata par nepieciešamu. Tomēr pārmaiņas vadības sastāvā nenozīmētu, ka Ukrainas kara centienos novērojama šķelšanās, uzsvēris Kuleba.

"Mums komandas iekšienē var būt diskusijas par taktiku, bet mēs visi esam vienoti par mūsu stratēģisko mērķi, kas ir Krievijas sakāve Ukrainā un valsts teritoriālās integritātes un suverenitātes atjaunošana," atgādināja Ukrainas līderis.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!