Foto: Kadrs no video

Melnajā jūrā pie okupētās Krimas krastiem uzspridzināta radiolokācijas stacija, kas palielināja darbības rādiusu Irānas izlūkošanas droniem "Mohadžer-6" – tie izmantoti irāņu kamikadzes dronu triecienu koriģēšanai, paziņojuši Ukrainas Speciālo operāciju spēki (SSO).

SSO savā "Telegram" kanālā raksta, ka tā bijusi "ļoti sarežģīta un efektīva operācija" okupantu darbības zonā ar nosaukumu "Citadele".

Saskaņā ar izlūkošanas informāciju uz vienas no Krievijas nelegāli sagrābtajām peldošajām naftas ieguves platformām bija izvietots aprīkojums dronu darbības rādiusa palielināšanai. Šie "Mohadžer-6" droni tiek izmantoti izlūkošanai un sekojošu triecienu rīkošanai pa kritiskās infrastruktūras objektiem Ukrainā, teikts paziņojumā.

Tāpat uz platformas okupanti bija izvietojuši radiolokācijas staciju "Ņeva-B" jūras mērķu – motorlaivu un kuģu – noteikšanai. Ar šo aprīkojumu okupanti kontrolēja situāciju Melnās jūras ziemeļrietumu daļā, skaidrots paziņojumā.

Pēc rūpīgas plānošanas un sagatavošanās operāciju – iznīcināt aprīkojumu – realizēja SSO 73. jūras centra grupa. Specoperācija notika zonā, kur pastāvīgi patrulē Krievijas aviācija un flote.

Specvienība ar laivām nakts laikā piekļuvusi platformai, kas pēc speciālām darbībām un tīrīšanas mīnēta. Aizpeldot drošā attālumā, spridzekļi detonēti. Operācijas rezultātā sagrābts svarīgs aprīkojums un uzspridzināts masts ar antenu.

Pērnā gada rudenī jau ziņojām, ka Ukrainas vienības cīnās par peldošajām platformām pie Krimas krastiem. Platformas nodrošina ne tikai vērtīgus dabas resursus, bet var arī tikt izmantotas kā helikopteru nolaišanās vietas un liela darbības rādiusa raķešu izvietošanai, objektu nozīmību tolaik skaidroja Lielbritānijas Aizsardzības ministrija.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!