Foto: AP/Scanpix/LETA

Palestīniešu teroristu grupējums "Hamās" ierosinājis pamiera plānu, kas uz četrarpus mēnešiem apturētu bruņotās sadursmes Gazā. Pamiera plāns ierosināts kā atbilde pagājušajā nedēļā ar Kataras un Ēģiptes starpnieku nosūtītajam priekšlikumam, ko atbalstījušas Izraēla un ASV, ziņo aģentūra "Reuters".

Saskaņā ar aģentūras apskatīto dokumentu “Hamās” priekšlikums paredz trīs pamiera posmus, kas katrs ilgtu 45 dienas. Priekšlikums paredz, ka kaujinieki atlikušos ķīlniekus apmainītu pret Izraēlā aizturētajiem palestīniešiem. Pēc tā sāktos Gazas atjaunošana, Izraēlas spēki atkāptos un iesaistītās puses apmainītos ar konfliktā kritušo mirstīgajām atliekām.

Priekšlikumā minēts, ka pirmo 45 dienu laikā tiktu atbrīvotas visas izraēliešu sievietes, vīrieši vecumā līdz 19 gadiem, seniori un slimie apmaiņā pret palestīniešu sievietēm un bērniem, kas atrodoties Izraēlas cietumos.

Atlikušie ķīlnieki – vīrieši vecumā no 19 gadiem – tiktu atbrīvoti otrajā fāzē. Savukārt ar mirstīgajām atliekām iesaistītās puses apmainītos trešajā fāzē. Tāpat līdz trešā posma beigām “Hamās” sagaidītu, ka abas puses būtu panākušas vienošanos par kara beigām, norādīts aģentūras redzētajā dokumentā.

Teroristu mērķis esot 1500 ieslodzīto atbrīvošana, no kuriem trešdaļu grupējums vēlas atlasīt no palestīniešu saraksta, kuriem Izraēla piespriedusi mūža ieslodzījumu.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!