Fоtо: EPA/Scanpix/LETA

Ukrainai nevajadzētu gaidīt lielu progresu saistībā ar tās potenciālo dalību aliansē gaidāmajā NATO samitā Vašingtonā, sacīja Apvienotās Karalistes vēstnieks organizācijā Deivids Kverijs.

Militārās alianses dalībvalstis pulcēsies ASV galvaspilsētā no 9. līdz 11.jūlijam. Lai gan jautājums par Ukrainas dalību NATO varētu tikt apspriests, Kverijs sacīja, ka Kijivai vajadzētu mazināt savas cerības, raksta "Politico". "Es negaidu lielu lēcienu uz priekšu," sacīja vēstnieks.

Tajā pašā laikā Kverijs sacīja, ka Apvienotā Karaliste ir "pilnīgi pārliecināta, ka Ukrainas īstā vieta ir NATO". "Tas ir jautājums par to, kad, nevis vai [Ukraina pievienosies organizācijai], un mūsu uzdevums šeit ir turpināt atbalstīt Ukrainu, tai tuvinoties aliansei," piebilda vēstnieks.

NATO sabiedrotie jau ilgu laiku ir pauduši atbalstu Ukrainas dalībai, taču līdz šim nav spējuši piedāvāt skaidru iestāšanās grafiku. Pagājušā gada NATO samits Viļņā beidzās bez skaidras deklarācijas, ka Ukraina var kļūt par dalībvalsti, tiklīdz beigsies tās karš ar Krieviju, kas toreiz saniknoja Ukrainas prezidentu Volodimiru Zelenski.

Читайте нас там, где удобно: Facebook Telegram Instagram !