Foto: SIPA/Scanpix/LETA

Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis devis rīkojumu izveidot atsevišķu valsts bruņoto spēku atzaru, kas pilnībā koncentrētos uz bezpilota lidaparātiem, ziņo medijs "Sky News".

“Tas nav jautājums nākotnei. Drīzāk mums vajadzētu redzēt konkrētus rezultātus tuvākajā nākotnē,” ikvakara video uzrunā paziņoja prezidents. Zelenskis parakstījis dekrētu aicinot valdību un bruņoto spēku ģenerālštābu “atrisināt jautājumus par atsevišķu spēku izveidi bezpilota lidaparātu sistēmām Ukrainas bruņotajos spēkos”.

“Šim gadam ir jābūt izšķirošam ļoti daudzos aspektos, tai skaitā kaujas laukā. Dronu sistēmas ir pierādījušas savu efektivitāti uz sauszemes, debesīs un jūrā,” uzsvēra līderis.

Ukrainas digitālās transformācijas ministrs Mihailo Fedorovs komentēja, ka atsevišķa atzara izveide dotu “spēcīgu impulsu” militāro tehnoloģiju attīstībai. Tāpat viņš uzsvēra, ka aizvadītajā gadā bezpilota lidaparāti ir “būtiski mainījuši situāciju kaujas laukā”: “Tiem efektīvi izdodas apturēt Krievijas uzbrukumus un atbalstīt Ukrainas bruņoto spēku pretuzbrukumus.”

Aģentūra “Reuters” norāda, ka saskaņā ar Zelenska parakstīto dekrētu, pētījums par atzara izveides iespējamiem rezultātiem tiks iesniegts politiku veidojošajai Nacionālās drošības un aizsardzības padomei.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!