Foto: AFP/Scanpix/LETA

Ukrainas jaunais bruņoto spēku virsvadītājs Oleksandrs Sirskis piektdien paziņoja, ka viņa pirmie mērķi ir uzlabot karaspēka rotāciju un efektīvi izmantot jauno tehnoloģiju sniegtās iespējas cīņā pret Krievijas iebrukumu, raksta "Associated Press" (AP).

Sirskis, kurš iepriekš bija Ukrainas sauszemes spēku komandieris, runāja dienu pēc tam, kad prezidents Volodimirs Zelenskis viņu iecēla viņu par armijas virspavēlnieku, aizstājot Valēriju Zalužniju.

"Darba kārtībā ir jauni uzdevumi," sacīja Sirskis. Lai gan viņš sniedza maz detaļu, viņa izteikumi atbilst Zelenska izvirzītajam mērķim panākt bruņoto spēku "atjaunošanos" un izvēlēties jaunu pieeju cīņai pret okupantiem no Krievijas.

Sirskis bruņoto spēku vadību sarežģītā brīdī. Kaujām tuvojoties trešajam gadam, Kijiva saskaras ar virkni problēmu, tostarp tās Rietumu partneru nespēju nodrošināt paredzamu un nepārtrauktu politisku un materiālu atbalstu Ukrainas centieniem.

Jaunais armijas virsvadītājs tiek uzskatīts par pretuzbrukuma arhitektu Harkivas apgabalā 2022. gada septembrī. Tā bija viena no nozīmīgākajām Ukrainas uzvarām karā, kas ļāva Kijivai izspiest Kremļa spēkus no Kupjanskas un Izjumas pilsētām.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!