Foto: AP/Scanpix/LETA

Situācija ap Ukrainas pilsētu Avdijivku ir sarežģīta, bet kontrolējama. Okupanti palielina artilērijas apšaužu intensitāti un turpina uzbrukumus – kaujas notiek jau pilsētas apbūvē, atsaucoties uz operatīvās grupas "Tavrija" preses centra vadītāju Dmitriju Lihoviju, vēsta portāls "Liga".

Atvērto avotu analītikas projekts "DeepState" ziņoja par "kritisku un haotisku" situāciju Avdijivkā un daļējiem okupantu panākumiem dzelzceļa tilta apkārtnē, kā arī uzbrukumiem vasarnīcu rajonā pie iebrauktuves un autobāzes. Savukārt dienvidos "ienaidnieks ir tik fanātisks, ka ieiet ielenkumā un tur riņķveida aizsardzību", raksta "DeepState".

Ekrānuzņēmums no "DeepState"

Atbildot uz "Liga" jautājumu, vai tas atbilst patiesībai, Lihovijs apstiprinājis, ka kaujas sadursmes patiešām jau notiek ne tikai privātajā sektorā, bet arī pilsētas apbūves zonā, tostarp Avdijivkas ziemeļos.

"Tur pretinieks cenšas nogriezt koksa rūpnīcas teritoriju no pilsētas un pārraut apgādes artēriju. Tam aktīvi pretdarbojas mūsu vienības. Aizsardzības spēku loģistikas apgāde ir apgrūtināta, bet turpinās," uzsver runasvīrs.

Vienlaikus ukraiņu puse veic pasākumus aizsardzības stiprināšanai. Tiek nostiprināta aizsardzības līnija, izvietotas papildu uguns pozīcijas un novērošanas punkti, kā arī piesaistītas svaigas vienības.

"Vienlaikus uzsveru: kad kaujas laukā iestājas vissarežģītākie apstākļi, prioritāte ir cilvēku – Ukrainas aizstāvju – dzīvību, nevis akmeņu kaudzes, saglabāšana," teica Lihovijs.

Viņš atzīmē, ka okupanti pašlaik savus centienus fokusējuši ne tikai pret Avdijivku, bet arī Novomihailivku, Rabotini un Verbovi.

Avdijivkas virziens ir viens no karstākajiem frontes sektoriem, kur okupanti aktīvi uzbrūk kopš 10. oktobra.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!