Foto: AFP/Scanpix/LETA
Trīs gadus veca meitene, kura 60 stundas bija pavadījusi zem gruvešiem, tika izglābta pēc zemes nogruvuma Filipīnu dienvidos, raksta britu raidsabiedrība BBC.

Glābēji bija atmetuši cerības atrast vairāk izdzīvojušo un nodēvējuši bērna izglābšanu kā "brīnumu".

Zemes nogruvums otrdien notika netālu no zelta ieguves ciemata Masara Davao de Oro provincē Mindanao reģionā. Amatpersonas ziņo, ka gājuši bojā 28 cilvēki un vēl aptuveni 77 pazuduši bez vēsts.

Piektdien Filipīnu Sarkanā Krusta "Facebook" lapā publicētajos fotoattēlos un video redzams, kā glābšanas darbinieki ved meiteni, ietītu īpašā segā.

Davao de Oro provinces katastrofu aģentūras amatpersona Edvards Makapili sacīja, ka meitenītes izglābšana "ir brīnums", piebilstot, ka meklētāji uzskatījuši, ka pazudušie, visdrīzāk, ir miruši. Viņš aģentūrai AFP sacīja: "Tas dod cerību glābējiem. Bērna noturība parasti ir mazāka nekā pieaugušajiem, tomēr bērns izdzīvoja."

Davao de Oro provinces katastrofu centra vadītājs Rendijs Lojs preses konferencē sacīja: "Mēs joprojām ceram izglābt vairāk cilvēku pat pēc četrām dienām." Taču viņš brīdināja, ka nevar garantēt visu pazudušo cilvēku izredzes izdzīvot.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!