Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Ceturtdien, 15. februārī, Izraēla paziņoja, ka veikusi reidu Gazas joslas lielākajā funkcionējošajā slimnīcā, kas atrodas dienvidu pilsētā Hanjunisā, ziņo medijs CNN.

Izraēlas Aizsardzības spēki (IDF) norādījuši, ka Naseras slimnīcā izdevies "aizturēt vairākus aizdomās turamos", uzsverot, ka operācija vēl turpinās.

Armijas preses pārstāvis viceadmirālis Daniels Hagari skaidroja, ka militārpersonu rīcībā esot "uzticami izlūkdati no vairākiem avotiem, tai skaitā no jau atbrīvotajiem ķīlniekiem". Atklājies, ka palestīniešu teroristu grupējums "Hamās" slimnīcā iepriekš turējis ķīlniekus, norādījis Hagari.

""Hamās" teroristi visticamāk slēpjas aiz ievainotajiem civiliedzīvotājiem, kas šobrīd patvērušies Gazas slimnīcā," norādījis pārstāvis, uzsverot, ka operācija plānota "precīza un limitēta".

"Hamās" gan medijam noliedz, ka grupējums slēpjas Naseras slimnīcā.

Ziņas seko dienu pēc tam, kad Izraēlas spēki norīkoja simtiem civiliedzīvotāju pamest slimnīcu, kuru palestīnieši izmantoja kā patvērumu no bruņotajām kaujām. Starptautiskā palīdzības organizācija "Ārsti bez robežām" ("Medecins sans frontieres", MSF) komentēja, ka cilvēki, kuriem Izraēla lika evakuēties, saskārušies ar neiespējamu izvēli – palikt "un kļūt par potenciālu mērķi" vai doties un iekļūt "apokaliptiskā sprādzienu ainavā".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!