Foto: Reuters/Scanpix/LETA
Ukrainas Bruņoto spēku pavēlniecība pieņēmusi lēmumu atvilkt karaspēku no Avdijivkas dienviddaļas nocietinātā rajona "Zeņit", lai taupītu karavīru dzīvības, pavēstīja Aizsardzības spēku Taurijas virziena komandieris Oleksandrs Tarnavskis.

"Mēs šīs pozīcijas turējām tik ilgi, cik tas deva iespēju efektīvi atturēt un iznīcināt ienaidnieku," platformā "Telegram" apliecināja komandieris.

Šo pozīciju ieņemšana nedod Krievijas armijai stratēģiskas priekšrocības un nemaina situāciju Avdijivkas aizsardzībā, viņš piebilda.

Ziņas par to, ka Krievijas karogs pacelts virs nocietinātā rajona "Zeņit", izskanēja jau iepriekš, taču līdz šim amatpersonas nebija apstiprinājušas informāciju par atkāpšanos no šīm pozīcijām.

Ukraina ar Vāciju paraksta vienošanos par sadarbību drošības sfērā

Ukraina un Vācija parakstījušas vienošanos par sadarbību drošības sfērā, un šī vienošanās būs spēkā desmit gadus.

Tas ir "bezprecedenta dokuments", kas Vācijas atbalstu Ukrainai šajā gadā nostiprina septiņu miljardu eiro apjomā, pavēstīja Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis.

"Tie ir ieroči, attiecībā uz kuriem mums jau ir konkrēti līgumi," norādīja Zelenskis.

Turklāt dokumentā ir aprakstīti Vācijas ilgtermiņa militārā atbalsta pamata virzieni, piebilda prezidents.

"Kopā strādāsim pie tā, lai nodrošinātu stabilus spēkus, kas spēj aizsargāt Ukrainu tagad un atturēt agresiju nākotnē," uzsvēra Zelenskis.

Ukrainai iepriekš analoģisku vienošanos parakstījusi ar Lielbritāniju un parakstīs arī ar Franciju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!