Foto: EPA/Scanpix/LETA
Alekseja Navaļnija atraitne Jūlija Navaļnaja pirmdien publiskotajā video paziņojumā sacīja, ka turpinās sava mūžībā aizgājušā vīra darbu, raksta medijs "The Moscow Times".

"Manā vietā vajadzēja būt citai personai, bet šo cilvēku nogalināja Vladimirs Putins," runājot par savu vīru, sacīja Navaļnaja. "Man nav tiesību padoties. Es turpināšu Alekseja Navaļnija darbu. Es turpināšu cīnīties par mūsu valsti un aicinu jūs stāvēt man blakus," viņa piebilda.

"Pirms trim dienām Vladimirs Putins nogalināja manu vīru Alekseju Navaļniju. Putins nogalināja manu bērnu tēvu. Putins atņēma visdārgāko, kas man bija. Putins atņēma tuvāko un mīļāko cilvēku," norādīja opozicionāra sieva.

"Putins nogalināja ne tikai cilvēku Alekseju Navaļniju, viņš gribēja nogalināt mūsu cerību, mūsu brīvību, mūsu nākotni," sacīja Navaļnaja, piebilstot: "Šodien es vēlos būt kopā ar jums, jo zinu, ka jūs esat zaudējuši ne mazāk kā es."

Navaļnijs, kurš bija pēdējo gadu galvenais Putina politiskais pretinieks, piektdien mira Arktikas soda kolonijā, kur viņš tika turēts saistībā ar apsūdzībām par "ekstrēmismu". Apsūdzības plaši uzskatītas par politiski motivētām un kā atriebība par viņa politisko darbību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!