Foto: AFP/Scanpix/LETA

Ceturtdienas balsojumā Vācijas parlamenta vairākums nobalsojis pret iespējamu tālās darbības spārnoto raķešu "Taurus" piegādēm Ukrainai, ziņo raidsabiedrība "Deutsche Welle" (DW).

Ierosinājumu iesniedzis centriski labējais Kristīgo demokrātu savienības un Kristīgi sociālās savienības bloks (CDU/CSU).

Balsojumā ierosinājumu atbalstījuši vien 183 parlamentārieši, savukārt pret balsojuši 480. Pieci deputāti atturējušies.

Gatavojoties balsojumam, opozīcijas līderis Frīdrihs Mercs mudināja valdošās koalīcijas locekļus atbalstīt šo ierosinājumu un pieprasīt valdībai "beidzot piegādāt Ukrainai spārnotās raķetes "Taurus"". "Ukraina joprojām nesaņem visus materiālus, kas tai ir stedzami nepieciešami, lai efektīvi atvairītu Krievijas agresiju," Bundestāgā uzsvēra Mercs.

Vienlaicīgi opozīcijas līderis arī kritizēja valdību par tās it kā lēno tempu Vācijas armijas pilnveidošanā, ko kanclers Olafs Šolcs solīja pēc Krievijas pilna mēroga iebrukuma Ukrainā.

Jau ziņots, ka, lai gan Šolca koalīcija ir būtiski palielinājusi ieroču piegādes Ukrainai, tā ir spītīgi pretojusies aicinājumiem nosūtīt "Taurus", baidoties no iespējamās situācijas eskalācijas, ko varētu izsaukt šādas militārās kapacitātes piešķiršana Ukrainai.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!