Foto: Reuters/Scanpix/LETA

ASV eksprezidents Donalds Tramps nesaprot Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu, jo nekad nav ar viņu cīnījies, intervijā ar mediju CNN komentējis Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis.

Sarunā ar CNN žurnālisti līderis sprieda, ka viņš "nespēj saprast kā Donalds Tramps var būt Putina pusē": "Tas ir neticami." Zelenskis komentējis, ka pretrunīgi vērtētais kādreizējais ASV prezidents būs "pret amerikāņiem", ja viņš izvēlēsies atbalstīt Krieviju nevis Ukrainu.

Viņš uzskata, ka Tramps nesaprot Putina mērķus: "Es domāju, ka Donalds Tramps nesaprot Putinu. Viņš ir ticies ar viņu, bet viņš nekad nav karojis ar Putinu. Amerikāņu armija nekad nav karojusi ar Krievijas armiju. Man ir labāka sapratne."

"Manuprāt, viņš nesaprot, ka Putins nekad neapstāsies," intervijā spriedis Zelenskis.

Kā norāda medijs, Tramps ir vairākkārt atteicies komentēt, vai viņš vēlas, lai karā uzvar Ukraina vai Krievija.

Zelenskis medijam skaidrojis, ka Krievija savām dezinformācijas kampaņām par karu tērē miljardus. Tai esot izdevies izmantot dezinformāciju un ietekmēt skatījumu ASV, uzskata Ukrainas līderis. "Es biju pārsteigts, ka viņi ir spēcīgi pat ASV, Eiropas Savienībā (ES) un visā pasaulē," paudis prezidents.

Kā vienu no piemēriem viņš minējis to, ka Krievija izplata viltus informāciju par ukraiņu upuru skaitu karā, to dramatizējot. Zelenskis svētdien paziņoja, ka divu kara gadu laikā Ukrainā ir krituši 31 000 ukraiņu karavīru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!