Foto: Zuma Press/Scanpix/LETA

Divas anonīmas Rietumu amatpersonas apstiprinājušas, ka sarunas par iespējamu ieslodzīto apmaiņu, kurā tiktu atbrīvots Krievijas opozīcijas līderis Aleksejs Navaļnijs, norisinājās, tomēr Kremlim nekāds darījums nav ticis piedāvāts, ziņo medijs "Politico".

Kā norāda viena no amatpersonām, kas vēlējusies palikt anonīma, pirms Navaļnija nāves 16. februārī oficiāla vienošanās par ieslodzīto apmaiņu panākta netika, tomēr “bijušas diskusijas agrīnā stadijā par šāda tipa vienošanos”.

ASV un Vācija iesaistījās diskusijās par kaut kāda veida darījumu, uzsvēris intervētais cilvēks.
Šādas ziņas apstiprinājusi arī otra intervētā persona, tomēr piebilda, ka līdz Maskavai nenonāca pat neformāls piedāvājums.

Navaļnija dibinātā Korupcijas apkarošanas fonda (FBK) priekšsēdētāja Marija Pevčiha pirmdien, 26. februārī, Kremļa opozicionāra oficiālajā “YouTube” kanālā publicēja video. Tajā viņa apgalvoja, ka Navaļniju īsi pirms nāves gatavojās atbrīvot kā daļu no darījuma par ieslodzīto apmaiņu, tomēr Krievijas prezidents Vladimirs Putins pēdējā brīdī pārdomāja.

Publicētajā video opozicionāra līdzgaitniece apgalvo, ka sarunas par Navaļnija maiņu norisinājušās vairākus mēnešus pirms viņa nāves. Pevčiha apgalvoja, ka plāns ticis apstiprināts līdz pagājušā gada pavasarim.

Tomēr intervētās amatpersonas norāda, ka plāns nebija tik tālu izstrādāts kā apgalvo Pevčiha.

Arī medijam CNN kāda Rietumu amatpersona apstiprinājusi, ka sarunas par ieslodzīto apmaiņu norisinājušās, tomēr tās bijušas vien sākuma stadijā un formāls piedāvājums nav ticis izteikts.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!