Foto: Kadrs no video

Krievijas opozīcijas līderi Alekseju Navaļniju īsi pirms nāves gatavojās atbrīvot kā daļu no darījuma par ieslodzīto apmaiņu, atsaucoties uz līdzgaitnieces Marijas Pevčihas apgalvojumu, vēsta raidsabiedrība BBC.

“Šajā krēslā būtu varējis šodien sēdēt Aleksejs Navaļnijs, tieši šodien. Tas būtu varējis notikt un tā tam bija jānotiek,” ziņu iesāka aktīviste. “Navaļnijam vajadzēja tikt atbrīvotam tuvāko dienu laikā,” norādīja Pevčiha.

Pevčina skaidroja, ka agrā februārī Putinam tika izteikts piedāvājums par opozicionāra atbrīvošanu ieslodzīto apmaiņā. Navaļniju gatavojās apmainīt pret krievu slepkavu Vadimu Krasikovu, kurš Vācijā izcieš mūža ieslodzījumu par čečenu kaujinieku komandiera Zelimhana Hangošvili slepkavību. Tāpat viņa norādīja, ka plānā ietilpa atbrīvot divus ASV pilsoņus, kas pašlaik atrodas apcietinājumā Krievijā.

Navaļnija sabiedrotā norādīja, ka sarunas 15. februārī bijušas jau noslēguma posmā. Tomēr nākamajā dienā tika izziņota viņa nāve.

Video, kas publicēts Navaļnija oficiālajā profilā, Navaļnija dibinātā Korupcijas apkarošanas fonda (FBK) priekšsēdētāja, atklāja, ka sarunas par ieslodzīto apmaiņu ilgušas divus gadus. Tajās esot bijušas iesaistītas arī amerikāņu un vācu amatpersonas.
Diskusiju rezultātā decembrī tika izstrādāts konkrēts ieslodzīto apmaiņas plāns, paziņojumā norādīja aktīviste.

Tāpat viņa piebilda, ka pēc Krievijas pilna mēroga iebrukuma Ukrainā “bija skaidrs, ka [Krievijas prezidents Vladimirs] Putins neapstāsies pie nekā”, tādēļ Navaļniju “par katru cenu un steidzami bija jāatbrīvo no cietuma”.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!