Foto: Kadrs no video
Ukraiņu 47. atsevišķās mehanizētās brigādes karavīri pie Avdijivkas apturējuši ienaidnieka trieciengrupas uzbrukumu, teikts brigādes paziņojumā.

Ukrainas aizstāvji sagrāvuši Krievijā par elitāru uzskatītās 15. atsevišķās gvardes brigādes trieciengrupu, likvidējot uzbrūkošos okupantu karavīrus un tehniku.

Video ierakstā redzams, ka Krievijas bruņutransportieris BTR izsēdina okupantu kājnieku grupu un dodas atpakaļ, taču tiek sašauts. Tad uz ceļa izbrauc ukraiņu kājnieku kaujas mašīna "Bradley", kas atklāj uguni pa izsēdināto okupantu desantu.

"Tas notika pateicoties veiksmīgiem dronu rotas triecieniem sadarbībā ar leģendārajām "Bradley" ekipāžām," teikts brigādes paziņojumā.

Kopumā situācija Ukrainas frontē šobrīd tiek raksturota kā sarežģīta, Ukrainai saskaroties ar masīviem Krievijas uzbrukumiem un munīcijas nepietiekamību.

17. februārī ukraiņi atkāpās no Avdijivkas, bet 26. februārī no Lastočkinas ciema.

Piektdien, 1. martā, 3. atsevišķā triecienbrigāde paziņoja, ka Krievija izdara spiedienu visapkārt Avdijivkai, iesaistot "ārprātīgu" kājnieku daudzumu, raksta aģentūra UNIAN.

Krievijas pilna mēroga iebrukums Ukrainā ar raķešu apšaudēm, uzlidojumiem un sauszemes spēku ienākšanu sākās 2022. gada 24. februāra rītā. Kā vienu no iebrukuma mērķiem Krievija sākotnēji minēja Ukrainas "denacifikāciju".

Okupanti Ukrainā cietuši smagus zaudējumus un tiek apsūdzēti apzinātā civiliedzīvotāju nogalināšanā, kā arī par citiem kara noziegumiem. Okupantu zvērības masveidā sāka nākt gaismā pēc tam, kad ukraiņi viņus padzina no Kijivas apkārtnes, piemēram, Bučas.

Krievijas attieksmi pret ukraiņiem, tostarp nogalinot un veidojot filtrācijas nometnes, raksturo šis "fašisma manifests", ko publicēja Kremļa propagandas ziņu aģentūra "RIA Novosti".

Kopumā karš Ukrainā turpinās kopš 2014. gada, kad Krievija okupēja Krimas pussalu un aizsāka karu Ukrainas austrumos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!