Foto: AP/Scanpix/LETA

Krievijas avoti pēc "individuālas kļūdas" nopludināja Vācijas gaisa spēku augstāko amatpersonu sarunu, paziņojis Eiropas lielvalsts aizsardzības ministrs Boriss Pistoriuss, kuru citē britu raidsabiedrība BBC.

Viņš sacīja, ka izmeklēšanā ir izslēgts, ka Krievijas spiegs būtu piedalījies sarunās, citiem iesaistītajiem par to nenojaušot. Pistoriuss arī norādīja, ka zvans tika nopludināts, jo kāds dalībnieks bija piezvanījis pa nedrošu līniju. Tas ļāva Krievijai pārtvert sarunu, viņš sacīja.

Ierakstā šķietami dzirdami četri augstākie vācu virsnieki, kuri apspriež to, kā Ukraina, izmantojot Vācijā ražotas spārnotās raķetes "Taurus", varētu trāpīt Kerčas tiltam, kas savieno Krieviju ar 2014.gadā no Ukrainas nelikumīgi anektēto Krimas pussalu.

Vācijas kanclers Olafs Šolcs vairākkārt noraidījis raķešu "Taurus" nosūtīšanu uz Ukrainu.
Uzstājoties otrdienas preses konferencē, ministrs izteicās, ka viens no sapulces dalībniekiem ir piezvanījis, izmantojot "nesankcionētu savienojumu", kas noveda pie informācijas noplūdes.

Pistoriuss apstiprināja, ka tiek veikta disciplinārlieta, taču norādīja, ka viņš nevēlas redzēt kādu zaudējam savu amatu. "Šobrīd personiskās sekas [saistībā ar sarunas noplūdi] nav dienaskārtībā. Es neupurēšu savus labākos virsniekus [Krievijas prezidenta Vladimira] Putina spēlēm," viņš sacīja.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!