Foto: Kadrs no video

Iznīcinot Krievijas patruļkuģi "Sergej Kotov", ievainojumus guvuši vismaz 27 okupanti, atsaucoties uz Ukrainas militāro izlūkdienestu (GUR), trešdien vēsta aģentūra UNIAN.

Ukraina par kuģa "Sergej Kotov" nogremdēšanu ar jūras droniem paziņoja 5. martā.

"Saskaņā ar precizētu informāciju vismaz 27 pie Kerčas līča iznīcinātā Krievijas kuģa "Sergej Kotov" apkalpes locekļi guvuši dažādas smaguma pakāpes ievainojumus," teikts paziņojumā.

Savukārt neatgriezeniskie personālsastāva zaudējumi saskaņā ar provizoriskiem datiem ir septiņi, atzīmē dienests. Informācija tomēr vēl tiek precizēta, papildina GUR. Iepriekš tika ziņots, ka 52 no kuģa apkalpes locekļiem izdevies izglābt.

Otrdien GUR ziņoja, ka kuģis iznīcināts ar pieciem peldošajiem droniem naktī uz 5. martu, un izplatīja video no jūras dronu uzbrukuma. "Sergej Kotov" Melnās jūras flotes sastāvā tika iekļauts 2022. gadā, tā vērtība ir aptuveni 65 miljoni ASV dolāru.

Daži Ukrainas mediji, atsaucoties uz avotiem izlūkdienestos, ziņoja, ka uz kuģa klāja atradies arī kaujas helikopters Ka-29 vai Ka-27.

Jāatzīmē, ka "Sergej Kotov" jau piedzīvoja uzbrukumu un guva bojājumus 2023. gada septembrī.

Kuģis "Sergej Kotov" zīmīgs ar to, ka kopā ar nogremdēto kreiseri "Moskva" piedalījās uzbrukumam Zmijinijas salai pilna mēroga iebrukuma sākumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!