Foto: AP/Scanpix/LETA

Moldovas prezidente Maija Sandu pauda, ka Maskava vēlas iedragāt Moldovas stabilitāti un nostumt Dienvidaustrumeiropas valsti no ceļa uz integrāciju Eiropas Savienībā (ES), raksta "Radio Brīvā Eiropa/Radio Brīvība" (RFE/RL).

"Mēs visi saprotam ko Maskava vēlas. Maskava vēlas destabilizēt situāciju Moldovā, Maskava vēlas iebiedēt Moldovas pilsoņus, jo īpaši tāpēc, ka šogad mums varētu būt referendums par Moldovas iestāšanos ES – vismaz tāds ir mans priekšlikums un es ceru Moldovas parlaments to atbalstīs," sacīja Sandu.

Šogad Moldovā paredzētas prezidenta vēlēšanas. Sandu vadībā Eiropas valsts politiski tuvinājusies Rietumiem un to organizācijām. Sandu jau iepriekš norādījusi, ka vēlētos, lai prezidenta vēlēšanas un referendums par dalību ES notiktu kopā. Moldova saņēma uzaicinājumu sākt iestāšanās sarunas ar 27 dalībvalstu bloku 2022. gadā.

Viņa sacīja, ka militāri Moldovu no potenciālā Krievijas uzbrukuma pasargā tās austrumu kaimiņvalsts Ukraina, kas pēdējos divus gadus cīnījusies ar Krievijas agresiju. "Maskavai nav iespējas sasniegt Moldovu, pirmkārt tāpēc, ka Ukraina ir mūsu vairogs, un Ukraina pretojas [Krievijas agresijai] un turpinās pretoties. Un, otrkārt, tāpēc, ka Moldovai ir spēcīgi draugi un tā ir izvēlējusies būt brīvās pasaules pusē," sacīja Sandu

Francijas prezidentam Emanuelam Makronam un Sandu Parīzē paredzēts parakstīt vienošanos par sadarbību aizsardzības un ekonomikas jomā, teikts Elizejas pils 6.marta paziņojumā.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!