Foto: EPA/Scanpix/LETA

NATO ģenerālsekretārs Jens Stoltenbergs, komentējot pāvesta Franciska aicinājumu Ukrainai "atrast drosmi baltajam karogam" un sākt miera sarunas ar Krieviju, norādījis, ka labākais veids kā beigt konfliktu ir apbruņot Kijivu, vēsta aģentūra "Reuters".

"Ja mēs vēlamies sarunu ceļā panākt mierīgu un ilgstošu risinājumu, veids, kā to panākt, ir sniegt militāro atbalstu Ukrainai," reliģiskā līdera teikto komentējis NATO pārstāvis.

"Tas, kas notiek pie sarunu galda, ir nepārprotami saistīts ar spēku kaujas laukā," sarunā ar "Reuters" uzsvēris Stoltenbergs.

Kad jautāts, vai viņa reakcija nozīmē, ka šobrīd nav īstais laiks runāt par balto karogu, NATO ģenerālsekretārs norādīja: "Nav īstais laiks runāt par Ukrainas padošanos. Tā ukraiņiem būs traģēdija. Tas būtu bīstami mums visiem."

Pāvests Francisks nesenā intervijā norādījis, ka Ukrainai vajadzētu atrast "baltā karoga drosmi" jeb uzsākt miera sarunas ar agresorvalsti Krieviju, lai glābtu tās iedzīvotāju dzīvības.

Tomēr Vatikāns otrdien, 12. martā, precizējis reliģiskā līdera pretrunīgi vērtētos komentārus, norādot, ka "pirmais nosacījums" miera sarunām, ir nosacījums, ka Krievija "pieliek punktu savai agresijai", informē medijs "Sky News". Vatikāna valsts sekretārs kardināls Pjetro Parolins sarunā ar laikrakstu "Corriere della Sera" norādīja, ka aicina uz pamieru, bet "pirmkārt, agresoriem vajadzētu pārtraukt uzbrukumus".

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!