Britu autovadītāji ir rupjākie pasaulē, liecina globāla mēroga veikts pētījums par autovadītāju paradumiem, raksta britu avīze "The Sun".
Trīs no četriem aptaujātajiem Lielbritānijas autovadītājiem atzinušies, ka citiem vadītājiem mēdz rādīt rupjus roku žestus.

Lielāko daļu no viņiem sanikno citi autovadītāji, kas piebraukuši pārāk tuvu, iespraucas rindās vai apdzen mašīnu rindas.

Otrie rupjākie autovadītāji ir Nīderlandē, kur rupjības ar žestiem citiem mēdz veltīt aptuveni 60 procenti autovadītāju.

Taču attiecībā uz rupjiem izteicieniem līderpozīcijas ieņem Itālija, Francija un Spānija, kur verbālas rupjības citiem velta divas trešdaļas autovadītāju.

"Kontinentālajā Eiropā cilvēki atver logu un uzkliedz citiem. Briti īpaši labi neprot paust savas emocijas mutiski. Viņi izmanto žestus, kas pilnībā neatspoguļo viņu jūtas," pētījuma rezultātus skaidroja dusmu kontroles eksperts Gaels Lindenfields.

13 000 autovadītāju aptauju no 23 valstīm veica Lielbritānijas automašīnu līzinga kompānija "LeasePlan".

Aptaujā atklājās, ka visagresīvākie autobraucēji ir ungāri un beļģi, bet itāļi balsojumā atzīti par vissliktākajiem autovadītājiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!