Krievijas prezidents Boriss Jeļcins ceturtdien vizītes laikā Ķīnā kritizēja ASV prezidentu Bilu Klintonu par nosodījumu, ko ASV prezidents izteica Krievijas iebrukumam Čečenijā.
"Vakar Klintons atļāvās izdarīt spiedienu uz Krieviju. Acīmredzot, viņš uz dažām sekundēm aizmirsa, kas ir Krievija. Krievijai ir pilns kodolieroču arsenāls, bet Klintons nolēma pademonstrēt muskuļus," sacīja Jeļcins žurnālistiem Pekinā.

"Es gribu pateikt Klintonam: lai viņš neaizmirst, kādā pasaulē dzīvo. Tā nav bijis un nebūs, ka viņš diktēs cilvēkiem kā dzīvot, atpūsties. Daudzpolārā pasaule - lūk, visam pamats. Būs tā, kā mēs vienojāmies ar [Ķīnas prezidentu] Czjanu Czemiņu. Mēs diktēsim, kā dzivot, nevis viņš," uzsvēra Krievijas prezidents.

Klintons paziņoja, ka Krievijai būs jāmaksā "smaga cena" par savu rīcību Čečenijā, sevišķi par pirmdien izteiktajiem draudiem nogalināt visus civiliedzīvotājus, kas neevakuēsies no Džohargalas (Groznijas),

Šāda rīcība tikai "pastiprina ekstrēmismu" un mazina Maskavas starptautisko prestižu, sacīja Klintons cilvēktiesību balvu piešķiršanas ceremonijā Baltajā namā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!