Divas dienas pēc masu pašnāvības Ugandas attālā dienvidrietumu daļā policijas preses sekretārs svētdien paziņoja, ka labprātīgi sadedzinājušos sektantu skaits sasniedz 470 cilvēkus.
Piektdien tīši izraisīts ugunsgrēks nodedzināja nelielās Kanungu pilsētas baznīcu. Kanungu atrodas apmēram 347 kilometrus uz dienvidrietumiem no Ugandas galvaspilsētas Kampalas.

Par to pastāstīja policijas preses sekretārs.

Desmit Dieva baušļu atjaunošanas kustības dalībniekiem trešdien notika svinības, kurās viņi izdzēra 70 kastes limonādes un apēda trīs ceptus vēršus, vietējie iedzīvotāji pastāstīja valsts laikrakstam "Sunday Vision".

Tad sektas dalībnieki savāca vienkopus visas viņiem piederošās mantas - drēbes, naudu, somas, baznīcas materiālus un citas lietas - un sadedzināja, ziņoja laikraksts.

Kulta līderis Džozefs Kibvetere paredzēja pasaules galu pagājušā gada 31.decembrī, bet, tā kā nekas nenotika, viņš termiņu pagarināja par gadu. Nav skaidri zināms, vai Kibvetere ugunsgrēkā gājis bojā vai nē. Identificēt sadegušos bija neiespējami, un, domājams, ka bojā gājušo skaits ir divas reizes lielāks nekā 235, par kuriem tika ziņots iepriekš, sacīja policijas preses sekretārs.

"Notikuma vieta ir šausminoša," viņš stāstīja aģentūrai AP pēc ugunsgrēka notikuma vietas apmeklējuma. "Ir tikai kādi divi vai trīs līķi, par kuriem var pateikt, vai tie ir vīrieši vai sievietes. Pārējie līķi vairs neatgādina cilvēkus."

Sekta bija miermīlīga un likumīgi reģistrēta kā nevalstiska organizācija.

Svētdien ārsti veiks bojā gājušo autopsiju, gaidāma arī tiesu medīcīnas ekspertu ierašanās no Kampalas.

Policijas preses sekretāra vietnieks sacīja, ka bojā gājušo konkrēts skaits tiks noskaidrots apmēram pēc nedēļas.

Laikraksts "Sunday Vision" pieļāva iespēju, ka vairāk nekā 600 cilvēku gājuši bojā ugunsgrēkā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!