Aizvadītajā gadā Ķīna ieguvusi pasaulē lielākā alus ražotāja titulu, pateicoties iedzīvotāju skaita un viņu rīcībā esošo ienākumu pieaugumam, liecina Japānā veikts pētījums. Līdzšinējais līderis pasaules alus tirgū bija Savienotās Valstis.
Aizvadītajā gadā Ķīnā saražoti 23,585 miljoni kilolitru alus, ka ir par 5% vairāk nekā 2001. gadā. Savukārt ASV ražošanas apjoms pieauga tikai par 0,7% - līdz 23,456 miljoniem kilolitru alus, informē "Kirin Brewery".

Lielāko alus ražotāju ranga tabulas pirmajā vietā Ķīna ierindojas pirmo reizi vismaz kopš 1974. gada, jo pirms tam šādi dati par Ķīnu nav bijuši pieejami, sacīja "Kirin" preses sekretārs. Kompānija rangu tabulu veidoja, izmantojot pašas pētījumā iegūtos datus, kā arī atsevišķu valstu alus rūpniecības asociāciju datus.

Ķīnas alus ražošanas pieaugumu skaidro ar strauji pieaugošo iedzīvotāju skaitu un dzeršanas izplatības pieaugumu sieviešu vidū, informēja "Kirin" pārstāvis.

"Dzīves līmenis Ķīnā arī ir uzlabojies un turīgākie pilsētu iedzīvotāji biežāk izvēlas ieturēt maltīti ārpus mājas, līdz ar to pieaug arī alus patēriņš," viņš piebilda.

"Licencēta ārzemju brendu alus ražošana arī pieaug, jo daudzas kompānijas cenšas palielināt savus ienākumus, pateicoties strauji augošajam Ķīnas tirgum," viņš teica.

Pēc "Kirin" pārstāvja teiktā, tā kā alus patēriņš uz vienu iedzīvotāju Ķīnā joprojām ir neliels, salīdzinot ar citām tautām, sagaidāms, ka alus ražošanas apjoms Ķīnā turpinās pieaugt.

Trešo vietu lielāko alus ražotāju ranga tabulā ieņēma Vācija ar saražotajiem 10,840 miljoniem kilolitru alus. Tai sekoja Brazīlija, Krievija un Japāna.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!